Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

torsdag 2 april 2015

Vi skapar en ny tradition - Äggrullartävling

Vi fick en inbjudan till en äggrullar-tävling, 
som gick av stapeln på Taborsbergs förskola 
denna förmiddag. Vi skulle ta med vårt ägg- som vi döpte till Vallentin - de tre förskolorna 
skulle tävla mot varandra och 
må bäste förskola vinna!

Förberedelserna inför äggrullar -tävlingen är i full gång! Vi tillverkar vimplar och pyntar vagnen som Vallentin ska åka i - Delaktighet.


 Ett av våra uppdrag var att skapa vårt ägg och ge den ett namn, vårt ägg heter Vallentin och får åka i ett vackert påskägg i en påsk fint smyckad vagn - VälkomnandeTävlingen är i full gång, Hyacinten har precis rullat sitt ägg. 
Vem kommer längst? - Utforskande Efter tävlingen, bjöds det på sång, dans och lek på Taborsbergs förskolegård tillsammans med de andra förskolorna Hyacinten och Taborsberg - Glädje.
När vi kom tillbaka till Vallmon hade vi haft besök utav Påskharen som hade lämnat ägg  i vackra färger, till Köttbullens barn, i en av våra buskar!
Vår Vallentin får sova i sitt påskägg till nästa år, när det är dags för äggrullar - tävling igen! En ny tradition har skapats - Framtidstro.


Glad påsk önskar vi Vallmon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar