Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

torsdag 1 september 2016

Skogen

I tisdags var Ärtanbarnen i skogen. Där lärde vi känna Babblarna och de fick berätta vad de tycker om att göra. Bobbo tycker om att springa och spela boll. Diddi tycker om att måla, skapa och sjunga. Bibbi tycker om matematik och Babba tycker om att läsa. Doddo tycker om att vara en bra kompis och Dadda tycker om att vara ute i naturen. 

 

När vi lekte i skogen hittade vi löv, pinnar, barr och andra saker från naturen som vi la i vår samlarburk. Vi hittade också en glasbit som inte hör hemma i naturen. Den tog vi med hem och la i glasåtervinningen. 

 

När vi kom tillbaka till förskolan pratade vi om alla saker vi samlat ihop. Sen satte vi upp dem i ramen på projektväggen. Titta gärna på dem och prata med oss om dem. 

 

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen" (Lpfö98, reviderad 2010)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar