Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

fredag 21 oktober 2016

Var bor kompisarna?

Var bor kompisarna? Och var bor jag?

Den här veckan har vi fortsatt besöka hus och hunnit med nästan alla. Nu har vi bara två kompisar kvar. Varje dag har vi börjat med att läsa Dadda hälsar på. Sen har vi gått eller åkt spårvagn till den dagens första kompis hus. 

 

När vi kommit fram knackar vi på. Sen får kompisen som bor där berätta om vilka som bor där, om de har något djur och vad som mer finns hemma. Det kompisen vill berätta om sitt hem. 

 
 

På vissa ställen har vi stannat och lekt innan vi fortsatt. Här övar vi balans.


Det är skönt att få stanna och leka ibland för vi har gått mycket. I tisdags visade pedagogernas stegräknare att vi gått nästan 7000 steg. Det är långt och vi var trötta när vi kom tillbaka till förskolan. 

"Verksamheten ska bidra till att barnen utvecklar en förståelse för sig själva och sin omvärld." (Lpfö98, reviderad 2010)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar