Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

fredag 24 februari 2017

Mandalassnöflingor

Den här veckan har vi på Köttbullen tillsammans med barnen på Ärtan målat "mandalas-snöflingor" som vi sen klippt ut. Självklart använde vi oss av vinterfärgerna; blå, svart och lila. 

Först tränade vi på penngrepp, hur man håller i pennan. Sen tränade vi på att måla innanför linjerna, vilket var ganska lätt när man höll nära spetsen på pennan. Det var lättare att kontrollera pennan då. 


När vi färglagt hela "mandalas-snöflingan", fick vi klippa ut den. Även här fick vi öva på hur man håller saxen och på att klippa utefter linjen. 


Nu kan ni hitta de fina snöflingorna på väggen inne vid blåa mattan.

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning, (Läroplanen, 2016)

Nu när det äntligen kom lite snö har vi även passat på att experimentera lite med den. Kom in och läs om vårt experiment och våra teorier. Även det sitter på väggen inne vid blåa mattan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar