Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

torsdag 30 mars 2017

Ny hotellgäst

             Elliot är äntligen glad igen då alla uppdrag barnen gjort har resulterat i en tillbringare full med vatten!
 Vid fruktstunden ringer hotelklockan och Elliot berättar att han har fått ett brev, men han kan inte läsa. 

Linnéa läser upp brevet där det står att en ny hotellgäst som heter Nasse har hört så bra om hotellet Ärtan att även han vill checka in där. Nasse älskar vatten precis som Elliot och frågar i brevet om barnen vet var vatten kommer ifrån. 

Något som den nya hotellgästen gillar ännu mer än vatten är JORD och BLOMMOR. I brevet står det att Nasse ser fram emot att få alla fina blommor på Ärtan, men problem uppstår; det finns ju inga blommor på Ärtan! Elliot och barnen kommer överens om att tillsammans måla och klippa ut blommor att pynta Ärtan med.
                                     
                                                     
                     

Ni är välkomna in på avdelningen och se hur barnens resultat blev.

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse för naturens olika kretslopp samt utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter.
(Läroplanen, 2016) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar