Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

fredag 21 april 2017

Ärtorna planterar

Vi gör som Castor!
En kort vecka där vi haft plantering i fokus. Vi har fortsatt läsa "Castor odlar" och pratat om hur man får något att växa. Barnen fick själva måla och pynta sina "krukor". Det blev riktigt våriga krukor så nu hoppas vi på att solen och våren slutar vara så blyga. Vi satte senare i veckan upp två stationer utomhus där de barn som inte hunnit göra sina krukor fick möjligheten att klippa och måla. De barn som redan hade en kruka fick plantera vita bönor som vi låtit stå i vatten under vatten (vilket vi läst att man ska göra i Castors bok). 

Vi passade också på att sätta ner några ringblomsfrön i krukorna och hoppas på att de ska gro så fort som möjligt. Kom gärna in och kika på planteringarna, de står i fönstret inne på Ärtan. Vi tog kort på krukorna och ska senare göra en liten bok där barnen kan få följa sin plantas utveckling.

Vi på Ärtan önskar er alla en trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar