Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

torsdag 13 april 2017

En vecka med skapande

I tisdags började brandvarnaren pipa. Vi barn visste vad vi skulle göra.Vi skyndade oss lugnt och metodiskt ut till Stora gården där vi ska samlas. Det tog en stund och det var ganska kallt utan jacka, men sen kom brandkåren. De gick in och kollade att det inte brann någonstans. De berättade att det var brandvarnaren som var trasig och behövde bytas ut.

I övrigt har veckan spenderats med mycket skapande.
Vi barn har fått prova att måla med hjälp av en elvisp. Medan elvispen var igång fick vi hälla färg på pappret. Det blev häftiga mönster när vi stängde av elvispen. 


Det tog några försök, men sen lärde vi oss hur vi skulle göra för att få de häftigaste mönstren.


Den här veckan har vi också spenderat mycket tid till att påskpyssla. Det har blivit många kycklingar och ägg i olika varianter. Vi har gjort kottkycklingar, saltdegsägg och äggkartongskycklingar. Vi har också pärlat ägg, kycklingar och kaniner. 
Vi barn har fått välja vad vi velat göra. En del har gjort allt, medan andra gjort en sak eller kanske ingen alls. Vi har pratat om påsken och för några veckor sen var vi på påskspel och fick lära oss varför vi firar påsk och vilka traditioner vi har idag.

I förskolans uppdrag ingår att såväl utveckla barns förmågor och barns eget kulturskapande som att överföra ett kulturarv – värden, traditioner och historia, språk och kunskaper – från en generation till nästa. 
(Läroplanen, 2016)


Glad påsk!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar