Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

måndag 29 maj 2017

Odling utomhus

Förra veckan odlade vi utomhus i rabatterna, i hinkar och i krukor. I krukorna odlade vi pumpafrön som vi sen kommer sätta om i större hinkar. I hinkarna odlade vi morötter och sallad. Vi satte också ut de rödbetor, broccoli och rädisor vi odlade inomhus för några veckor sedan. Till sist satte vi solrosor och blomkrasse i rabatten. Vi får se om det börjar blomma på gården om några veckor. 

Det var kul att sätta frön och vattna. Det kommer bara växa om vi kommer ihåg att vattna ofta. Nu hoppas vi att det börjar växa snart.

FRAMTIDSTRO

 

 

 Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen, (Läroplanen, 2016)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar