Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

torsdag 22 juni 2017

Glad midsommar

Den här veckan har vi förberett och firat midsommar. 
Vi började med att åka iväg och plocka blommor i tisdags. Vi tog med oss saxar för att lättare kunna klippa av de tjockare stjälkarna. Om man drar är det lätt att dra upp rötterna och det ville vi inte göra. Då kommer det inga nya blommor. Under onsdagen gick vi bort mot skogen för att plocka ännu mer blommor och lite björkris att fylla ut med. Under eftermiddagen började vi sen att klä midsommarstången. 


Så var det dags att fira midsommar på förskolan. Vi startade förmiddagen med att de som ville fick göra sig en krans. Barnen valde vilka blommorna som sattes i kransen och i vilken ordning de skulle sitta.  


Sen dansade vi kring midsommarstången i regnet.
Det är ju ingen riktig midsommar om det inte regnar.


Efteråt firade vi med jordgubbar och grädde. 


GLAD MIDSOMMAR!


 I förskolans uppdrag ingår att såväl utveckla barns förmågor och barns eget kulturskapande som att överföra ett kulturarv – värden, traditioner och historia, språk och kunskaper – från en generation till nästa.  (Läroplanen, 2016)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar