Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

fredag 2 juni 2017

Hejdå-fest

Hejdå Elliot och Nasse!Som ni vet har Elliot och Nasse följt med oss under terminen och med barnens hjälp klarat uppdrag som den busiga Lurifax gett oss. Lurifax har verkligen utsatt oss för en mängder med hyss! Barnen har klarat alla kluriga uppdrag och Elliot och Nasse har älskat att bo på hotell Ärtan, men i veckan kom ett brev från "hotellchefen". Hotellet stänger för sommaren för att alla som jobbar på hotellet ska få tid att sola, bada och äta glass. Vart ska Elliot och Nasse ta vägen nu? Det var frågan vi ställde oss i början av veckan.

Barnen hade många förslag och tillslut beslutade vi oss för att ta spårvagnen för att leta efter vatten. Elliot älskar ju vatten! Vi spanade och spanade. Vi klev av i Folkparken och där fann vi det perfekta stället för Elliot och Nasse. Fontänen i Folkparken! Elliot och Nasse blev superglada och inte alls lika ledsna längre över att behöva flytta från hotellet.

Barnen och vi pedagoger började tillsammans smida planer för en överraskningsfest för våra två hotellgäster. Vi blåste upp ballonger och förberedde med födelsedagsstolen som finns på Vallmon. Elliot och Nasse blev jätteöverraskade! De i sin tur överraskade med ett kort som önskade barnen en glad sommar och ett armband i Elliots favoritfärg; rosa.

Det verkade även som Lurifax ville avsluta terminen på bästa sätt. Han överraskade med att ha lämnat vattenmelon utanför hotellet tillsammans med en lapp där han önskade alla en glad sommar. Det smakade riktigt gott innan vi sjöng hotellgästernas favoritsånger och avslutade med dans till discomusik.

GLÄDJE


Vi alla kommer sakna Elliot och Nasse, men vi hoppas på att de kommer tillbaka i höst när hotellet öppnar igen.


Trevlig helg,
önskar vi på Ärtan

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra (Läroplanen, 2016)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar