Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

måndag 25 september 2017

Heldag i skogen

Igår var Spanarna på äventyr i Vrinneviskogen. Först åkte vi spårvagn jättelänge. Sen fick vi gå jättelångt. På vägen till skogen gick vi förbi en hage med hästar. Vi hälsade på hästarna, de var fina, men det luktade hästbajs.

 

Sen kom vi till skogen. Vi gick till Kottebanan. Där klättrade, sprang och balanserade vi.

TILLIT till den egna förmågan

 

Sen eldade vi och grillade korv. Det var gott och mysigt. Efter maten lekte vi på berget och bland träden. Vi spanade efter svampar och hittade flera olika sorter.

UTFORSKANDE

Vi plockade inga för det var inga svampar vi visste att vi kunde äta. Det lärde vi oss när vi läste om svampar i onsdags. Man får bara äta de svampar man vet vilka de är och man vet att de går att äta. Glada, leriga och trötta gick vi till spårvagnen och åkte tillbaka till förskolan.

GLÄDJE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar