Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

fredag 13 oktober 2017

Grisar

Den här veckan har det hänt en hel del. I tisdags kom fotograf Niklas och fotade oss ute på gräsmattan. Han var rolig och fick oss alla att skratta åt hans tokigheter. Vi hoppas att det syns på bilden. 

GLÄDJE

Igår fortsatte vi prata om Var maten kommer ifrån. Det sista steget skulle man kunna säga. Var kommer kött ifrån? Barnen svarade snabbt att det kom från flera olika djur så som ko, gris, höna och rådjur. Men vi lärde oss också att det kan komma från t.ex. lamm, älg och kalkon. 

Eftersom vi redan pratat mycket om kon bestämde vi oss för att prata om grisen. Vi läste i vår bok där Aron hälsade på hos en grisbonde. Vi lärde oss att bland annat att grisar faktiskt är väldigt renliga djur. De kissar och bajsar till exempel inte på samma ställe som de sen är på. Man skulle nästan kunna säga att de har en toalett. 
Vi lärde oss också att anledningen till att grisarna rullar runt i lera är för att deras hud inte ska torka ut och därmed brännas i solen. Man kan alltså säga att lera är grisarnas solkräm. 

UTFORSKANDE

Vi fick sen pärla grisar och öva vår finmotorik. De som ville pärla fick välja ett mönster att pärla efter. En del valde att ha mönstret bredvid och räkna på och andra valde att lägga det under pärlplattan. 

TILLIT

De som inte pärlat eller inte blev klara kommer få möjlighet att göra det under nästa vecka. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar