Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

måndag 20 november 2017

Lugna ner dig

Förra veckan fortsatte vi prata om hur vi är bra kompisar. Vi läste bland annat kompisboken Lugna ner dig. Vi diskuterade kring hur vi ska göra om vi blir så arga eller uppspelta att vi inte vet vad vi gör. I boken hade Kanin och hans mamma räknat till 10 och det tyckte vi var en bra idé. Vi bestämde att om vi känner att nu är jag jättearg eller alldeles uppspelt, då går jag iväg en bit, andas djupt och räknar till tio. Sen kan jag gå tillbaka igen, lugnare. 

DELAKTIGHET

Vi läste också i boken att Kanin har ett lugn och ro-hjärta. Vi ska göra ett sådant. Så kan vi också gå och hämta hjärtat och sitta med det en stund om vi känner att vi behöver ta det lugnt. 

Vi avslutade stunden med att massera varandra. Det var skönt att komma ner i varv och känna kompisens snälla händer på ryggen. 

TILLIT


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar