Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

tisdag 12 december 2017

Göra vår egen julgran

I förra veckan fortsatte Spanarna prata om att vara en bra kompis. Den här gången handlade det om att vi ska prata med varandra. Om vi är arga eller ledsna ska vi sätta oss ner tillsammans och prata om varför vi är arga eller ledsna. Det för att kompisen ska förstå varför du känner som du gör. Då vet kompisen vad den ska eller inte ska göra så att du inte blir arg eller ledsen. 
Det kanske inte alltid känns helt bra efteråt, men vi förstår varandra, och det är bra. 

Förra året gick vår gran sönder och därför har vi funderat på hur vi ska göra i år. Vi kom fram till att vi ville ha en gran och att vi behövde skapa en själva. Vi bestämde oss därför, alla barnen på förskolan, för att gå till skogen och samla pinnar. Vi samarbetade och hittade massor av bra pinnar, så många att vi inte använde alla. 
Vi passade på att leka lite också.I torsdags, när pinnarna hade torkar, var det sen dags för att börja bygga. Vi använde snöre, pinnar och spik. Vi knöt ihop pinnarna med snöret och hängde upp granen på väggen. 


Sen spikade vi i spikar som vi kan hänga våra julgransdekorationer på. Vi klädde den även med glitter och ljusslinga. Nu lyser den fint inne på Vatten. 
Kom gärna in och titta på den!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar