Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

fredag 19 januari 2018

Utforskande med snö

Vad roligt att vi fått snö. 
Igår var Vind vid kullen och provade att åka stjärtlapp. Vi har inte riktigt fått in tekniken än, men vi ska fortsätta öva. (Ni får gärna ta med en hjälm till barnen så de även kan åka pulka nästa gång) Eftersom stjärtlappsåkandet inte gick så bra bestämde vi oss för att bygga en snögubbe istället. 
Först rullade vi bollarna. 


Sen staplade vi dem ovanpå varandra och snyggade till snögubben genom att trycka dit mer snö på några ställen. 


Men hur skulle vi göra med ögon, näsa och armar? Vi funderade lite och gick sen och letade efter pinnar till ögon och armar. Då var det bara näsan kvar. Vi hade ingen morot, men vi hade ju ett päron över efter att vi ätit frukt. Vi bestämde oss för att använda det som näsa. 


Idag utforskade vi snön i ateljén. 
Vi började med att riva silkespapper i bitar som vi sen la ut som vi ville ha dem på våra papper. 


Vi gick sen ut och fyllde en låda med snö. Lådan tog vi sen med in. 


Sen la vi snö ovanpå våra papper med silkespappret. 


Innan vi gick hem hann vi se att snön smält, men vi får vänta till på måndag för att se resultatet efter att det torkat. 
Det blir spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar