Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

fredag 2 mars 2018

Grönsaksstund

I torsdags testade vi grönsaker under samlingen. Vi hade en grönsaksstund. Först fick vi titta på broccoli, blomkål och grönkål och se vilken vi tyckte såg godast ut. Det var ok om alla såg lika goda ut. Vi fick tre kaplastavar var som vi sen fick lägga vid våra grönsaker. Den som vi tyckte såg godast ut skulle ha flest. Hade alla en var tyckte vi att alla såg lika goda ut. Vi la sen allas stavar vid grönsakens skål för att se vad vi tyckte tillsammans. Den som såg godast ut var broccolin, sen kom blomkålen och sen grönkålen. 


Sen var det dags att smaka.
Vi tyckte att grönkålen smakade gräsmatta och surt. Den smakade heller inte så mycket. Någon tyckte att den inte smakade något alls.

Broccolin tyckte ett barn var både lite mjuk och lite hård. Ett annat barn tyckte att den smakade sött och var knaprig.
- Jag tycker det smakar gott, när vi får det till lunch (kokad), sa ett annat barn.

Blomkålen hade en stark smak tyckte flera av barnen. Den var sur, nästan som en citron tyckte ett annat barn.


Efter att vi smakat på grönsakerna la vi våra kaplastavar vid skålarna igen. Ställningen såg fortfarande likadan ut. Broccolin vann, sen kom blomkålen och sist grönkålen. Däremot fick broccolin och blomkålen fler röster än innan, medan grönkålen fick färre röster.

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv.
(Läroplan för förskolan, 2016)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar