Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

fredag 6 april 2018

Färga ägg

Då vi inte hann med att göra det förra veckan innan påsk, bestämde vi oss för att färga ägg den här veckan istället. Vi ville ta tillvara på barnens intresse för att skapa och blanda det med deras intresse för mat. 

Vi började med att vispa grädde. När den var klar hällde vi den i en form och täckte botten av den. Sen droppade vi i karamellfärg i olika färger. Då var det dags att skapa mönster. Vi hade varsin tandpetare som vi använde för att göra mönster i färgen. Vi drog ut färgen.Sen rullade vi äggen i färgen och vispgrädden. Vi lät äggen ligga kvar täckta i ca 30 minuter för att färgen skulle fastna. Till sist sköljde vi av dem. Här ser ni resultatet:Fina färgglada ägg som vi sen åt till mellanmål. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar