Förskolan Vallmon ingår i enheten Haga förskolor som arbetar utifrån en gemensam värdeplattform. Vallmon är den lilla, personliga förskolan som fokuserar på mötet och de goda relationerna. Vi vill välkomna dig till en förskola med framtidstro där alla får vara delaktiga och känna tillit till varandra, och tillsammans hitta glädjen i vårt utforskande arbetssätt.

fredag 27 april 2018

Plocka skräp

Den här veckan har vi uppmärksammat Håll Sverige Rents skräpplockarveckor. I tisdags diskuterade vi vad skräp är och vad som händer om man slänger det i naturen. Det var spännande att höra deras teorier och roligt att höra att de kom ihåg vad vi pratade om när vi plockade skräp förra året. De kom ihåg att skräp som slängs på marken blåser ner i haven och gör fiskarna sjuka och skadade. 

I onsdags gick vi ut och plockade skräp. Vi behövde bara gå en kort promenad för att hitta massor av skräp av olika slag. 


I torsdags pratade vi om allt skräp vi plockat. Vad det var och vart det ska slängas. 

Vi övade också på att källsortera. Vid vilken skylt hör förpackningarna hemma? Barnen vet precis vart sakerna ska slängas och pekade snabbt på rätt skylt. 


Förskolan ska medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp.
(Läroplan för förskolan, 2016)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar